Pálinkakészítő
– Képzés megnevezése: 07214018 Pálinkakészítő
– Óraszám: 300
– Bemeneti feltétel: Alapfokú iskolai végzettség
– Egészségügyi alkalmassági szükséges: Igen. A képző biztosítja.
– Képzési díj: Ingyenes
– Képzést igazoló dokumentum: A képzés tanúsítvánnyal zárul, melynek birtokában képesítő vizsga tehető és képesítő bizonyítvány szerezhető.
– Egyéb információ: A szakmai anyagot a képző biztosítja.
Programkövetelmény
https://api.ikk.hu/v1/media/5026
A pálinkakészítő pálinkafőzéshez, készítéshez értő, a szaktechnológia alkalmazásában jártas szakember. Elvégzi a cefrekészítést és erjesztést és a kierjedt cefre kezelését, lepárlását, a köztestermék – nyers párlat kezelését, érlelését, az elkészült pálinkát, – gyümölcs- vagy borpárlatot – a piaci igényeknek megfelelő formában palackozza. Kezeli és működteti a pálinkafőzési műveletekhez tartozó gépeket és berendezéseket. A szaktechnológia során szükséges laboratóriumi alapvizsgálatokat elvégezi, méréseinek eredményét értelmezni képes, a szükséges technológiai lépéseket mérési eredményei alapján megtervezi, végrehajtja. Ismeri és alkalmazza a jövedékitermék, adózásra, elszámolására vonatkozó hatályos jogszabályokat, rendelkezéseket. Szakmai alapismeretei alapján pálinkakóstolót, -bemutatót tart. Munkája során a gazdaságossági elvek, minőségbiztosítási, élelmiszerhigiéniai, technológiai, tűz- munka-és környezetvédelmi és egyéb vonatkozó előírások betartásával, a jó gyártási gyakorlat (GMP) szemléletével végzi.
TOVÁBB A JELENTKEZÉSRE
Az oldal üzemeltetője: Északi Agrárszakképzési Centrum
Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-00014/2013
Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2022/000341
Székhely: 3250 Pétervására, Keglevich út 19.
Telefon: 36/568-300
E-mail: szakiskola@meg-peterv.edu.hu; mezoszaki@gmail.com
peterkeszakkepzo.hu MINDEN JOG FENNTARTVA 2020
Impresszum
Adatkezelési tájékoztató
Tárhely szolgáltató