Északi Agrárszakképzési Centrum
Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium

OM:033699/018
3250 Pétervására, Keglevich út 19.
Tel.: 36/568-300
szakiskola@meg-peterv.edu.hu


Nyitva tartás:

Hétfőtől - Csütörtökig: 7:30 - 16:00
Péntek: 7:30 - 13:30

Az iskola története

Az Északi ASZC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium közel 60 éves múltra tekint vissza. Az intézmény 1962-ben került a településre és még abban az évben megkezdődött az oktatás a Keglevich kastély falai között, amikor a szükséges szerelőműhelyek és infrastruktúra még kialakítás alatt állt. A mezőgazdasági gépészek képzése a kezdetektől az iskola profiljába tartozik. A szakmát tanító oktatók akkoriban az ország különböző részeiről települtek Pétervásárára környékére.


A tanulólétszám bővülésének és a fejlesztéseknek köszönhetően 1992-ben az oktatást a kastélyból áthelyezték egy modern tanügyi épületbe, valamint a szakképzéshez nélkülözhetetlen műhelyek, üvegház és fóliasátor is megépültek. Idővel a gépészek képzése mellett kertész, pék és lovász szakmákat is választhattak a jelentkező diákok. Később lehetőség nyílt érettségi bizonyítvány és technikusi végzettség megszerzésére is. Jelenleg mezőgazdasági gépész, kertész, gazda (lovász szakmairány) szakmákat oktatunk, valamint a szakmunkások szakközépiskolája nappali rendszerű képzésben szerezhető érettségi bizonyítvány. A pék képzés 2019-ben megszűnt a gyakorlati hellyel történő együttműködés felbontása miatt. 2020 júliusától az Északi Agrárszakképzési Centrum tagja vagyunk további kilenc iskolával együtt.
Intézményünk a környék egyetlen mezőgazdasági jellegű iskolája, éppen ezért a beiskolázási körzetünk több megyét is érint. A messzebbről érkező diákok számára jó lakhatási körülményeket és családias légkört biztosít a kollégium. Az étkezés az iskola által üzemletetett konyha révén biztosított. Az integrált oktatás keretein belül foglalkozunk sajátos nevelési igényű (diszlexia, diszkalkulia, diszgráfia), illetve beilleszkedési, tanulási és magatartási zavarral küzdő diákok fejlesztésével. A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók segítése érdekében különböző ösztöndíj rendszerekben és pályázatokon való részvételre ösztönözzük a fiatalokat, képességkibontakoztató és fejlesztő foglalkozások során mentoráljuk őket.
Nagy múltú, több generációt kinevelő intézményként jól működik a pályakövetés, volt tanulóinkkal a kapcsolattartás rendszeres. A vezetőség és az oktatói testület nyitott, haladó szemlélete, szakmai felkészültsége biztosítja a színvonalas oktatást, számos kollégánk is nálunk tanult egykori diákként. Intézményünk infrastrukturálisan jól felszerelt, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati tudással járó szakmai ismeretek átadására.

Pályázatok:

GINOP-6.2.3-17-2017-00022

EFOP-4.1.3-17-2017-00053

KEHOP-5.2.10-16-2016-00117

 

Péterkei Mezőgazdasági Szakoktatásért Alapítvány

 

 

Az oldal üzemeltetője: Északi Agrárszakképzési Centrum
Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-00014/2013

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2022/000341

Székhely: 3250 Pétervására, Keglevich út 19.
Telefon: 36/568-300
E-mail: szakiskola@meg-peterv.edu.hu; mezoszaki@gmail.com
peterkeszakkepzo.hu MINDEN JOG FENNTARTVA 2020

 

Impresszum

 

Adatkezelési tájékoztató

 

Tárhely szolgáltató