Északi Agrárszakképzési Centrum
Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum,
Szakképző Iskola és Kollégium

OM:033699/018
3250 Pétervására, Keglevich út 19.
Tel.: 36/568-300
szakiskola@meg-peterv.edu.hu


Nyitva tartás:

Hétfőtől - Csütörtökig: 7:30 - 16:00
Péntek: 7:30 - 13:30

Északi ASzC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Málta/2023.12.11-15./ Angol nyelvi kurzus

 

 

 

 

 

 

Északi ASzC Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium
Málta/2023.12.11-15./ Angol nyelvi kurzus

Helyszín: Málta

Időtartam: 2023.12.11.-12.15.

Résztvevő: Penyaskó Róbert

Beszámoló:

Az Északi Agrárszakképzési Centrum oktatói az Európai Unió támogatásával angol nyelvi kurzuson vettek részt, ahol a pétervásárai intézményt én képviselhettem.
Miután a hivatalos dokumentumokat átvettem és aláírtam megkezdtem a felkészülést az utazásra. Ellenőriztem a személyes okmányokat és pótoltam a hiányzókat pl.: utasbiztosítás megkötése. Teljesítettem a fogadó intézmény kéréseit, kitöltöttem az általuk kért felmérő tesztet, letöltöttem az oktatáshoz szükséges programokat – MS Teams, Whatsapp – és folyamatosan kommunikáltunk egymással, minden részletre kiterjedő segítséget megkaptam tőlük. Felvettem a kapcsolatot a más intézményekből ezen az oktatáson résztvevő kollégákkal, akikkel az utazás és az oktatás teljes időtartamában segítettük egymást. Az utazás előkészületeinek másik csoportja az elméleti felkészülés volt, igyekeztem mind a saját nyelvtudásomat frissíteni, mind a helyi kultúrával ismerkedni.
A Máltára utazás a Ryanar gépével történt, ahol már vártak minket és elvittek a szállásra. Az EC Holding Ltd. elnevezésű oktatási intézményben tanultam. Az első napon megkaptam az órarendet és a segédanyagokat a szabadidős program tervvel együtt. Az óráim váltva délelőtt és délután voltak. Az elvárásaim önmagammal szemben a magabiztosabb idegen nyelvhasználat és a szókincs bővítése volt. A kurzuson több különböző csoportba voltam beosztva, ezekben eltérő kiscsoportos foglalkozás folyt, különböző oktatók, különböző módszerekkel tanították a nagyon sokszínű nemzetközi csapatot. A fogadó intézmény gondoskodott a szabadidős tevékenységekről is, ezek keretében részt vettem utazásokon a környező városokba és meglátogattam fontos kulturális helyszíneket, valamint részt vettem több nemzetközi csoporttalálkozókon is. A Centrumból érkezett munkatársaimmal saját kirándulást is szerveztünk, látogatást tettünk az UNESCO Világörökség részét képező volt fővárosba Mdynába. Búcsúebéd és a végzettséget igazoló oklevelek zárták a programot.
Egyértelműen nagyon sikeresnek értékelem az oktatást, mert minden elvárásomnál többet adott. Az óráknak és az anyanyelvi környezetnek köszönhetően szókincsben, beszédkészségben is sokat fejlődtem, ösztönzőleg hatott a további tanulásra. Olyan új módszerekkel ismerkedtem, amelyeket én is beilleszthetek a munkámba, a tanultakat felhasználhatom a mobilitási pályázatok és a külföldiekkel való kommunikáció során is. A nemzetközi társaságtól is sok pozitív visszajelzést kaptam. Az oktatáson túl az utazás teljes időtartama nagyszerűen, tartalmasan telt. Belekóstolhattam a máltai kultúrába és nagyszerű emberekkel ismerkedhettem meg.

 

Pályázatok:

GINOP-6.2.3-17-2017-00022

EFOP-4.1.3-17-2017-00053

KEHOP-5.2.10-16-2016-00117

 

Péterkei Mezőgazdasági Szakoktatásért Alapítvány

 

 

Az oldal üzemeltetője: Északi Agrárszakképzési Centrum
Pétervásárai Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium

Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-00014/2013

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2022/000341

Székhely: 3250 Pétervására, Keglevich út 19.
Telefon: 36/568-300
E-mail: szakiskola@meg-peterv.edu.hu; mezoszaki@gmail.com
peterkeszakkepzo.hu MINDEN JOG FENNTARTVA 2020

 

Impresszum

 

Adatkezelési tájékoztató

 

Tárhely szolgáltató